20090823

dandik capon filmleri rocks.

dün gecenin bi yarısı, annemin "hadi film varmış izleyelim" yalvarışına karşı koyamayıp salona konuşlandım. hastalıktan dolayı zaten sürekli yatasım var, o sebeple hadi, dedim. izleyelim bakalım.

fakat film daha ilk sahneden BEN BÜTÜN KORKU FİLMİ KLİŞELERİNİ İÇERİYORUM şeklinde bağırıyordu. karanlık yol, arabada tercihen yeni evli ve sürekli sevişen bir çift, bu yoldaki tek arabanın bu çifte ait olması, çiftin kaybolması, haritaya bakarken yolun ortasında bir şeyin (tercihen gecelikli, siyah ve uzun saçlı bi japon kadını) belirmesi, ona çarpmamak için kaza yapmak.

Evet, film aynen böyle başladı. pek sevgili japon hayaletimiz yolun ortasında duruyordu, geceliği dalgalanıyordu. Çiftimiz kendine geldiğinde kız gitmişti elbette ve kimse kadının o kızı gördüğüne inanmıyordu, kendi kocası bile. Dakikalarca "SANA GÖRDÜM DİYORUM DEYVİD LANET OLSUN." haykırışlarına katlandıktan sonra işler tatlıya bağlandı ve çiftimiz ebesininamında bi dağa tatil yapmaya gittiler. Tabi ki japonumuz aynalardan yansıyor, kapı aralarından beliriyor, saniyelik gerilimler veriyordu. Çift oynaşa sevişe, tatili geçirirken sürekli fotoğraf çekiyordu.

Olay şu, adam japonyada iş bulmuş karısını da almış japonya'ya gidecek. En sonunda işte japonyadaki evlerine yerleşiyorlar ve fotoğrafları banyo ediyorlar. Görülüyor ki, beyaz bi ışık bütün fotoğrafları bozmuş. Enee makina bozuldu heralde diyip umursamıyorlar. Ya çok üşendim devamını anlatmaya. Bu hayalet kız hepsinin canına okuyo tamam mı. Çiftin iki arkadaşı ölüyo. Kadın sürekli hayalet tarafından rahatsız ediliyo. Adam da.

Sonra anlıyoruz ki hayalet, adamın terkettiği eski sevgilisiymiş. ADam terkedince intihar etmiş falan. Kadının cesedini bulup yakıyolar ve new york'a dönüyolar. Ama sonra tekrar anlaşılıyo ki, adamın ölen o iki arkadaşı ve adam, bu kadına tecavüz etmişler o yüzden kadın bunları kovalıyomuş falan. Sonra işte çift ayrılıyo, kadın hayvansın rıza diyerek adamı terkediyo. Hayalet adamın peşini bırakmıyo. Adam intihar etse de ölemiyo.

Ve hayalet sürekli adamın omzunda oturuyo. Adam da omzunda bi hayaletle akıl hastanesine kapatılıyo.

Yaa, ne filmler var.

2 yorum:

Cali dedi ki...

Kral olm işte, bundan daha derin senaryo hangi filmde var?

Unknown dedi ki...

adını sülesene şu filmin